***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

"ΤΟΥΡΤΑ" ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ (NTR)





Υλικά:

 Για 6 άτομα
Για τη ζήμη:
½ κεσέ γιαούρτι
λάδι
ελάχιστο ζεστό νερό
1/2  κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι


Για τη γέμιση:
1 ½ κιλό αρνάκι από μπούτι ή παϊδάκια
 μυζήθρα
αλάτι, πιπέρι


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης και την ανοίγετε σε δύο στρογγυλά φύλλα με διάμετρο 30 εκ. περίπου. Το πρώτο της βάσης πρέπει να είναι πολύ χοντρό (πάχους 2 εκ. περίπου). Το δεύτερο πιο λεπτό (1 εκ. περίπου). Κόβετε το κρέας σε μικρές μερίδες, και το αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά (δεν πρέπει να έχει καθόλου νερά). Λαδώνετε τη λαμαρίνα ή το ταψάκι του φούρνου. Βάζετε το φύλλο της βάσης. Απλώνετε μια στρώση μυζήθρας. Από πάνω βάζετε τα κομμάτια του κρέατος. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε με μια στρώση μυζήθρας, ξανά κρέας, τελειώνετε με μια στρώση μυζήθρας. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο και ενώνετε τις άκρες του με το φύλλο της βάσης, έτσι ώστε να καλυφθεί καλά - καλά. Η "τούρτα" μοιάζει με καρβέλι ψωμιού. Ψήνετε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο (170 βαθμούς) για 2 ώρες περίπου.
 Ανάλογα με τα άτομα ετοιμάζουν πολλές μικρές "τούρτες" και τις ψήνουν όλες μαζί στις λαμαρίνες.
Αν δεν βρείτε  μυζήθρα, μπορείτε να αντικαταστήσετε με ανθότυρο. Θα προσθέσετε όμως στο κρέας και λίγο βούτυρο γάλακτος πολύ καλής ποιότητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου