***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ (NTR)


ΥΛΙΚΑ


500 γρ. λαζάνια
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
    1 χοντρή φέτα ζαμπόν  κομμένο σε κομμάτια
1 λουκάνικο χωριάτικο χωρίς πέτσα ψιλοκομμένο
½ κούπα λάδι ελιάς
200 γρ. τοματάκια κονκασέ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
λίγο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 ποτήρια βραστό νερό με ζωμό κρέατος
τριμμένη παρμεζάνα
    2 κούπες μπεσαμέλ

   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Σε μία κατσαρόλα σοτάρεις τον κιμά στο λάδι για 4- 5 λεπτά και προσθέτεις το  λουκάνικο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ζαμπόν. Αλατοπιπερώνεις και βράζεις για 5 λεπτά.
Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις το ζωμό βράζοντας για ακόμη 10 λεπτά.
Ρίχνεις την τομάτα και σιγοβράζεις για 1 ώρα. Στο τέλος προσθέτεις την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει το μίγμα κρεμώδες. Φροντίζεις η σάλτσα να μην είναι πολύ παχύρρευστη, για να βράσουν τα λαζάνια.
Φτιάχνεις τη μπεσαμέλ όχι πολύ πηχτή.
Στρώνεις σε βουτυρωμένο πυρέξ τα λαζάνια. Βάζεις από πάνω μια στρώση κιμά και από πάνω μπεσαμέλ. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία ακόμη 2 φορές. Πασπαλίζεις με παρμεζάνα και ψήνεις για 45 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς.




 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου