***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΚΟΚΟΡΕΤΣΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ (NTR)

Πασχαλινά δεν είναι μόνο το αρνί και το κοκορέτσι στη σούβλα, τα τσουρέκια, η μαγειρίτσα. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε τις παρακάτω συνταγές και σας ευχόμαστε να γιορτάσετε την Πασχαλιά με υγεία και χαρά!..

ΚΟΚΟΡΕΤΣΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ




Υλικά:

 Για δύο ρολλά
1 συκωταριά
2 σκέπες (μπόλιες)
1 κιλό έντερα
λεμόνια, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Πλένετε πολύ καλά τα έντερα μέσα κι έξω και τα τρίβετε με λεμόνι και αλάτι. Τα ξεπλένετε δύο - τρεις φορές με νερό. Αφαιρείται το πάχος από τα εντόσθια (και τα γλυκάδια).
Ζεματάτε σε καυτό νερό τα πλεμόνια για 3 λεπτά. Κόβετε όλα τα εντόσθια σε λεπτές φέτες και κατόπιν σε μακρόστενες λωρίδες με ένα ψαλίδι (σ' όλο το μήκος τους). Τα αλατοπιπερώνετε, τα πασπαλίζετε με ρίγανη και περιχύνετε λίγο λάδι και λεμόνι.
Ζεματάτε σε βραστό νερό τις μπόλιες, αφού τις καθαρίσετε από τις τρίχες. Τυλίγετε τα έντερα σε κουβάρια, στρώνετε τις μπόλιες στον πάγκο της κουζίνας, από πάνω τοποθετείτε τις μακρόστενες λωρίδες από τα εντόσθια και τις διπλώνετε με τις μπόλιες σε ρολό.
Με το έντερο τυλίγετε κάθε ρολό σε μεγάλους κύκλους σαν 8 μέχρι να σταθεροποιηθεί το μίγμα και στη συνέχεια τυλίγετε παράλληλα (σαν κουβαρίστρα) χωρίς να αφήνετε κενά. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε από πάνω χυμό λεμονιού, ρίγανη και βάζετε σε μέτριο φούρνο να ψηθούν για 30 - 45 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν). Τα βγάζετε από τον φούρνο, τα τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και αφού κρυώσουν τα βάζετε στο ψυγείο. Μαζεύεται τη σάλτσα ξεχωριστά κι όταν κρυώσει, αφαιρείται το πάχος. Όταν θέλετε να τα σερβίρετε ζεσταίνετε τα κοκορετσάκια σας, αφού τα κόψετε κρύα σε ροδέλες μέσα στη σάλτσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου