***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ (NTR)





Υλικά:

 Για 6 - 8 άτομα
1 κιλό συκωταριά (από αρνάκι γάλακτος)
½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 κουταλιά σούπας αδιάλυτο βούτυρο γάλακτος
αρκετό άνηθο
1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 κύβους βοδινό
ελάχιστο αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
3 αυγά (μόνο τους κρόκους)
6 ποτήρια νερό
2 -3 λεμόνια


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Από την προηγούμενη μέρα πλένετε τη συκωταρίτσα (μαζί με τα πλεμόνια και τα γλυκάδια) και τη ζεματάτε για 10 λεπτά σε βραστό νερό.
Την σουρώνετε και την αφήνετε να κρυώσει. (Αυτό γίνεται για να μην γλιστράνε και να μπορούν να κοπούν πιο εύκολα).
Με ένα ψαλίδι κόβετε τη συκωταριά πολύ μικρά κομματάκια και την βάζετε σε ένα μπολ σκεπασμένο και στο ψυγείο. Την επομένη, σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνετε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τον άνηθο. Ρίχνετε και τα κομματάκια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζετε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 1 τέταρτο περίπου. Ρίχνετε τους κύβους και τους λιώνετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ( 1 ποτήρι περίπου) συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφού τα σοτάρετε, ρίχνετε 5 -6 ποτήρια ακόμη ζεστό νερό και αφήνετε να βράσουν περίπου 1 ώρα, ρίχνοντας το ρύζι 20 λεπτά πριν. Προς το τέλος ρίχνετε κα την κρέμα γάλακτος και αποσύρετε από τη φωτιά.
Ετοιμάζετε το αυγολέμονο: Χτυπάτε τους κρόκους, προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών και λίγο ζεστό ζουμί συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά για 2 - 3 λεπτά για να πάρει μια βράση.
Σερβίρετε στη σουπιέρα πασπαλίζοντας με άνηθο ψιλοκομμένο και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

1 σχόλιο: