***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Καλαμάρια γεμιστά με ρυζι και λαχανικά (NTR)



Υλικά

4 καλαμάρια μεγάλα
120ml λαδι
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100γρ. ρυζι

αλάτι  πιπέρι


Κατασκευη


Πλένουμε  και καθαρίζουμε τα καλαμάρια αφαιρώντας το κεφάλι με τα εντόσθια και το κόκαλο, και καθαρίζουμε καλά το εσωτερικό της κοιλιάς. Αφαιρούμε το κεφάλι και κρατάμε μόνο τα πλοκάμια.
Κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια. Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα πλοκάμια, το καρότο και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρυζι προς το τέλος. Συμπληρώνουμε με ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου. Σερβίρουμε αφού κρυώσουν λίγο κομμένα σε φέτες χοντρές.

Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου