***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΡΟΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ (NTR)

ΡΟΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ


ΥΛΙΚΑ

1kg αρνί ψαχνό
7 φύλλα κρούστας
1 μεγάλο κρεμμύδι
250γρ μανιτάρια φρέσκα
200γρ φέτα
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι
αλάτι
μαύρο πιπέρι τριμμένο
ζάχαρη
ρίγανη τριμμένη
1 νεροπότηρο ξηρό κόκκινο κρασί
1/2 νεροπότηρο περίπου ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι του τσαγιού περίπου βούτυρο γάλακτος λιωμένο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Κόβουμε το αρνάκι σε κύβους. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Το αλατίζουμε και το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε τέταρτα και τα αλατίζουμε. Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρέας, το αλατίζουμε καλά και σβήνουμε με λίγο κρασί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μόλις μαραθούν, τα σβήνουμε με λίγο κρασί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά, προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για 1 λεπτό ακόμη.

Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και, όταν κρυώσει, προοσθέτουμε την τριμμένη φέτα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Σε μια επίπεδη επιφάνεια απλώνουμε τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο και χωρίζουμε κάθε φύλλο σε τέσσερα κομμάτια. Αλείφουμε κάθε κομμάτι φύλλο με βούτυρο γάλακτος, τοποθετούμε μια κουταλιά από το μείγμα στην κορυφή κάθε κομματιού και τυλίγουμε σε ρολό δύο φορές. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς το κέντρο και συνεχίζουμε το τύλιγμα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε τα ρολά, τα περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς C για 15 λεπτά περίπου.

Πρέπει να ξέρετε: Γίνονται 28 ρολά και σερβίρονται ζεστά. Ταιριάζουν με κόκκινο κρασί ή με μπίρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου