***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Σκαλτσούνια (NTR)




ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζ τσαγιού Καρυδόψυχα
2 φλιτζ τσαγιού αμυγδαλόψιχα
4 κουτ. σούπας Ζάχαρη
1 κουτ. σούπας Κανελογαρίφαλα τριμμένα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3-4 κουτ. σούπας Μέλι
½ κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού Μπέικιν
1 κουτ. γλυκού Αλάτι
2-3 κουτ. σούπας Λάδι
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη για τύλιγμα


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Χοντροκοπανίζουμε την καρυδόψιχα και την αμυγδαλόψιχα και την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τη σκόνη από κανελογαρίφαλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανάλογο μέλι, ώστε να δημιουργηθεί ένα σφιχτό μίγμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν και το ζυμώνουμε με το λάδι και αρκετό νερό, για να γίνει μια ζύμη κάπως σφικτή. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο πάχους ½ εκ. και με κουπ-πατ κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια το φύλλο. Γεμίζουμε το κάθε ένα με ένα κουταλάκι από τη γέμιση και διπλώνουμε το φύλλο, έτσι που να γίνει σαν μισοφέγγαρο. Φροντίζουμε να κολλήσουν καλά οι άκρες του φύλλου, υγραίνοντας τις με λίγο νερό. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, προσέχοντας να μη σκουρύνουν. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τα τυλίγουμε σε άφθονη άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου