***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μελαχρινή ΓΛΥΚΟτης Γιαγιας (NTR)







ΥΛΙΚΑ

10 Αυγά
10 κουτ. σούπας Ζάχαρη
10 κουτ. σούπας Σιμιγδάλι ψιλό
10 κουτ. σούπας Καρύδια
2 κουτ. σούπας Αλεύρι
3 Βανίλιες
1 κουτ. γλυκού Κανέλα
1 κουτ. γλυκού Γαρύφαλλο
Για το σιρόπι πρέπει να βράσουμε για 30 λεπτά τα εξής υλικά:
1 kg Ζάχαρη, 4 ποτ. Νερό και ½ φλούδα Λεμόνι

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να αναμείξουμε το αλεύρι με τα σπασμένα καρύδια ώστε τα καρύδια όταν θα μπουν στο μίγμα του γλυκού να μην πέσουν στον πάτο και να στέκονται σε διάφορα σημεία μέσα στο γλυκό. Επίσης τα αυγά πρέπει να τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου [εκτός ψυγείου για πέντε ώρες].
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι σε δύο μεγάλα μπωλ, γιατί πρόκειται να τα χτυπήσουμε χωριστά. Στο μπωλ με τους κρόκους ρίχνουμε δέκα κουταλιές της σούπας και χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αλλοιωθεί το χρώμα των κρόκων. Το αφήνουμε στην άκρη και χτυπάμε με το μίξερ το ασπράδι. Επειδή δεν χρησιμοποιούμε διογκωτικά υλικά το ασπράδι πρέπει να χτυπηθεί καλά για δέκα με δεκαπέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψει, καθώς είναι το μόνο υλικό που θα δώσει όγκο στο γλυκό.
Ενώνουμε το χτυπημένο ασπράδι με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε μέσα στο μπωλ όλα τα υπόλοιπα υλικά: το σιμιγδάλι, το γαρύφαλλο, την κανέλλα, τις βανίλιες και τα καρύδια με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι, ώστε τα υλικά να αναμιχθούν, και ρίχνουμε ομοιόμορφα το μίγμα μέσα σε ένα φαρδύ και ψηλό ταψί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς για είκοσι λεπτά ι ψήνουμε το γλυκό για μία ώρα.

Για το σιρόπι: σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 4 ποτήρια νερό, ένα κιλό ζάχαρη και φλούδα τριμμένη από μισό λεμόνι. Το βράζουμε καλά μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Όταν είναι έτοιμο το γλυκό, έχει ψηθεί και έχει ροδίσει, το σιροπιάζουμε με τη βοήθεια μιας μεγάλης κουτάλας που χρησιμεύει για να πάει το σιρόπι παντού και να μην συγκεντρωθεί σε ένα σημείο.
Αφήνουμε το γλυκό να Τραβήξει καλά το σιρόπι του για μισή ώρα.
Καλη Επιτυχια!!!!

3 σχόλια:

  1. Αν θελετε μπορειτε να το ετοιμασετε και χωρις Αυγα ...ειναι ενα γλυκο που μπορειτε να το ετοιμασετε και οταν νηστευετε..καλη επιτυχια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δόση αυτή είναι για το μεγάλο ταψί του φούρνου ή πρέπει να κάνω τη διπλή δόση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή