***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Μυδοπίλαφο με καλαμπόκι και άνηθο (NTR)



ΥΛΙΚΑ

250γρ. μύδια κατεψυγμένα
150γρ. καλαμπόκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί άσπρο ξηρό
1/2 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένη
250γρ. ρύζι
80γρ. Λαδι
αλάτι  πιπέρι



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Πλένουμε τα μύδια καλά και τα στραγγίζουμε. 
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφριά με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και, συνεχίζοντας το σωτάρισμα, προσθέτουμε τα μύδια και τα υπόλοιπα υλικά και αλάτι και πιπέρι.
 Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.
 Βράζουμε σε σιγανή φωτιά προσέχοντας να μη σωθεί το νερό μέχρι να βράσουν καλά το ρύζι και τα μύδια.
Καλη Ορεξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου