***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Χορτόπιτα (NTR)

Χορτόπιτα





Υλικά



2 κιλά διάφορα χόρτα
600 γρ. τυρί φέτα
600 γρ. λάδι
1 φλιτζάνι του καφέ τραχανά με λαχανικά
1 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι


Κατασκευη


Καθαρίζουμε και κόβουμε τα χόρτα, τα πλένουμε καλά και τα τρίβουμε με αλάτι μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λάδι, τον τραχανά και τ’ ανακατεύουμε.


Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά κι αν χρειαστεί ρίχνουμε κι άλλο νερό μέχρι που η ζύμη δεν θα κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε οχτώ μικρές μπάλες.


Λαδώνουμε το ταψί, ανοίγουμε ένα-ένα τέσσερα φύλλα και τα λαδώνουμε. Ρίχνουμε τα χόρτα στη μέση και απλώνουμε και τα άλλα τέσσερα φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε κι αυτά.


Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου