***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΜΠYΡΑ ...(NTR)


  • Μουσκέψτε ξερά φρούτα σε μπίρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα χρησιμοποιείτε στη συνέχεια ολόκληρα ή ψιλοκομμένα για να κάνετε σάλτσες φρούτων, για να τα βάλετε σε γέμιση για κρέας ή να τα προσθέσετε σε κέικ ή σε οποιαδήποτε άλλο γλυκό που έχει μουσκεμένα ξερά φρούτα στην συνταγή του.
  • Ετοιμάστε μαρινάδα με μπίρα για χοιρινό ή κοτόπουλο. Η μπίρα μαλακώνει το κρέας και ενισχύει την γεύση του. Ταιριάζει πολύ με κυνήγι και ειδικότερα με αγριογούρουνο.
  • Φτιάξτε χυλό μπίρας για τηγανητά λαχανικά ή ψάρια : Σε ένα μπολ βάλτε 2 φλιτζάνια μπίρα, 1 φλιτζάνι αλεύρι, ¾ του φλιτζανιού κορν φλάουρ και λίγο αλάτι. Ανακατέψτε καλά για να διαλυθούν οι σβόλοι. Βάζετε τον χυλό στο ψυγείο για 30 λεπτά και στη συνέχεια βουτάτε λαχανικά ή ψάρι (μπακαλιάρο ή μικρά ψάρια) και τα τηγανίζετε.
    Η μπίρα κάνει την κρούστα τραγανή, αέρινη και πιο νόστιμη από την κλασσική συνταγή με νερό ή σόδα.
  • Μαγειρέψτε θαλλασινά με μπίρα. Αχνίστε μύδια ή γαρίδες με λίγη μπίρα ή κάντε ένα ψάρι στον ατμό, αντικαθιστώνταας το νερό που βράζει με μπίρα.
  • Προσθέστε μπίρα σε σάλτσες με τυριά. Ρίξτε μερικές σταγόνες μπίρας για να σπάσετε την λιπαρότητα και να δροσίσετε την γεύση της σάλτσας.
  • Ζυμώστε ψωμί αντικαθιστώντας το νερό της συνταγής με μπίρα. Η μπίρα θα δώσει υγρασία στο ψωμί και θα το κάνει πιο νόστιμο.
  • Για πιο αφράτα μπιφτέκια μουσκέψτε το ψωμί που θα προσθέσετε στον κιμά σε μπίρα.
  • Τολμήστε να χρησιμοποιήσετε μπίρα στην ζαχαροπλαστική. Η μαγιά της κάνει τις ζύμες πιο αέρινες και τραγανές.














Η μπίρα ταιριάζει με την σοκολάτα







 ή τις λεμονάτες γεύσεις. Αντικαταστείστε λοιπόν σε brownies ή κέικ λεμονιού ένα μέρος από τα υγρά υλικά της συνταγής (νερό, γάλα, γιαούρτι) με μπίρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου