***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΚΙΛΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ(NTR)

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους









tips για να μην πάρετε κιλά στις γιορτές

Περίοδος γιορτών. Αυτό σημαίνει διασκέδαση, συγκεντρώσεις, εξόδους, μπουφέ με λαχταριστές λιχουδιές ή …παραπάνω κιλά και πόντους γύρω από τη μέση. Πώς όμως θα αποφύγετε την συσσώρευση περιττών κιλών και πώς θα περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων;
Μερικές συμβουλές δίαιτας θα σας δείξουν πώς θα διατηρήσετε τη σιλουέτα σας ενώ ταυτόχρονα θα ευχαριστηθείτε και τις γιορτές:

Αντικαταστήστε τα παχυντικά υλικά

Μαγειρέψτε διατηρώντας την καλή γεύση έχοντας όμως παράλληλα λιγότερες θερμίδες φέτος, αντικαθιστώντας υλικά με έξυπνο τρόπο. Χρησιμοποιείστε πολτό από φρούτα ή γιαούρτι στη θέση του βουτύρου. Σε συνταγές της περιόδου των γιορτών δυο ασπράδια αυγών μπορούν να πάρουν τη θέση ενός ολόκληρού αυγού. Μαγειρεύετε με τυρί; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί με λιγότερα λιπαρά.

Φάτε

Το να παραλείπετε γεύματα όταν ετοιμάζεστε για τα γεύματα των διακοπών θα σας δημιουργήσει μεγάλη πείνα. Έτσι καταναλώστε λίγες πρωτεΐνες και ίνες πριν το πάρτι. Μπορείτε να προτιμήσετε ένα αυγό και τοστ ή γιαούρτι και ένα κομμάτι φρούτο.

Προτιμήστε τροφές που αγαπάτε

Όταν αρχίσει η γιορτή να είστε επιλεκτικός. Χαρείτε τις τροφές για τις οποίες τρελαίνεστε και τις βρίσκετε μόνο μια-δυο φορές το χρόνο. Τα υπόλοιπα εδέσματα που βρίσκετε ανά πάσα στιγμή όλη τη χρονιά, μπορείτε να τα παραλείψετε.

Ισορροπήστε το πιάτο του πάρτι

Μην ξεχάσετε να βάλετε στο πιάτο σας τρόφιμα πλούσια σε ίνες, γαρίδες, κρακεράκια ολικής αλέσεως ή πρωτεΐνες, δίπλα στο μικρό κομμάτι γλυκού.

Απομακρυνθείτε

Μόλις σερβιριστείτε από το μπουφέ, απομακρυνθείτε και αρχίστε να μιλάτε με τους άλλους καλεσμένους. Όχι μόνο θα συσφίξετε τις σχέσεις σας αλλά θα τρώτε με χαμηλότερους ρυθμούς.

Πιείτε

Ευχαριστηθείτε τα μη αλκοολούχα ποτά μεταξύ των αλκοολούχων. Έτσι θα μείνετε ενυδατωμένοι και ταυτόχρονα μέσα στο εορταστικό πνεύμα.

Διασκεδάστε

Διασκεδάστε με άλλο τρόπο αφήνοντας το φαγητό…στην άκρη. Να είστε ενεργητικοί στο σπίτι, να χορεύετε,, να πηγαίνετε περιπάτους ή υπαίθριες δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να περιληφθεί ακόμα και ο…χιονοπόλεμος.

Κινηθείτε

Το πρόγραμμα άσκησης δεν βρίσκεται σε διακοπές. Εσείς βρίσκεστε. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να διατηρήσετε το ρυθμό άσκησης, μπορείτε παρόλα αυτά να κάνετε την άσκηση προτεραιότητα. Να έχετε στόχο να ασκείστε για τουλάχιστον μισή ώρα τις περισσότερες ημέρες περπατώντας στην περιοχή σας, ανεβαίνοντας γρήγορα τα σκαλιά ή κάνοντας ποδήλατο. Κάψτε αυτές τις παραπάνω θερμίδες και μην τις συσσωρεύετε.
Δοκιμάστε μερικά από αυτά τα tips δίαιτας για τις γιορτές, και θα βοηθήσετε να διατηρήσετε τη γιορτινή ατμόσφαιρα χωρίς αρνητικές συνέπειες στη σιλουέτα σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου