***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Συμβουλες TIPS της Γιαγιας ~2~ (NTR)




Βάλε λάδι

Το λάδι είναι άριστο τονωτικό για τα μαλλιά μας.Βάζουμε 4 μέρη χλιαρό νερό με 1 μέρος λάδι σε έναν ψεκαστή, το κουνάμε καλά να ενωθούν τα υγρά και ψεκάζουμε τα μαλλιά μας μέχρι να μουσκέψουν καλά.Τα τυλίγουμε με πετσέτα και τα κρατάμε έτσι όση περισσότερη ώρα μπορούμε.Μετά τα λούζουμε κανονικά και  τα ξεπλένουμε καλά.

Αυτόματο πότισμα

Αν πρόκειται να απουσιάσουμε μερικές μέρες μπορούμε να ποτίζουμε τις γλάστρες μας κατά την απουσία μας αν γεμίσουμε με νερό μπουκάλια μεγάλα από νερό ή αναψυκτικό και τα βυθίσουμε ανάποδα στο χώμα της κάθε γλάστρας.

Οχι στα άλατα

Τα άλατα από συσκευές,νεροχύτες,κατσαρολικά,κανάτες κ.λ.π εξαφανίζονται με το ξίδι.Γεμίζουμε το σκεύος με ξίδι και νερό το αφήνουμε μερικές ώρες και στη συνέχεια πλένουμε το σκεύος και τι χρησιμοποιούμε χωρίς να υπάρχει η μυρωδιά του ξιδιού.

Καθαριότητα

Αν θέλετε ο φούρνος μικροκυμάτων να αστράφτει από καθαριότητα και να μυρίζει ευχάριστα τότε γεμίστε 2/3 ενός μπόλ με νερό και προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού.Βάλτε το μπόλ στο φούρνο μικροκυμάτων και ανάψτε στη δυνατή σκάλα για ένα λεπτό.Στη συνέχεια βγάλτε το μπόλ και σκουπίστε τα τοιχώματα  του φούρνου με ένα καθαρό υγρό πανάκι.

Λεκές απο κερί

Για να βγάλουμε εύκολα λεκέδες από κερί σε ύφασμα βάζουμε κάτω από το λεκέ ένα κομμάτι εφημεριίδας  και ένα πάνω από το λεκέ και σιδερώνουμε. Αν  το χαρτί λαδώσει το αλλάζουμε μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές. 

Λεκές στο χαλί

Οι λεκέδες στο χαλί από βούτυρο,κρέμα γάλακτος ή κάποια άλλη λιπαρή ουσία βγαίνουν αν τους τρίψουμε με πανί  βρεμένο  σε καθαρό οινόπνευμα και μετά με λίγο απορυπαντικό χαλιών.Από κόκκινο κρασί ή σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ καθαρίζουν με απορυπαντικό και στο τέλος περνάμε με χυμό λεμονιού.

Σβήστε τις μυρωδιές στο ψυγείο

Οταν το ψυγείο σας μυρίζει δυσάρεστα βάλτε μία κιμωλία στο μεσαίο ράφι κοντά στη πλάτη του ψυγείου επειδή έχει την ιδιότητα να απορροφά τις μυρωδιές και φροντίστε να την αλλάζετε κάθε δύο βδομάδες.

Για τον σκόρο

Μπορούμε να φτιάξουμε οικολογικά αντισκωρικά με πιπέρι σε κόκκους,λεβάντα,μοσχοκάρυδο,θυμάρι,γαρίφαλα κλπ. Βάζουμε τα υλικά σε σακουλάκια από τούλι ή δαντέλα και αφύ καθαρίσουμε καλά και τα ρούχα και τις ντουλάπες ή τα συρτάρια

Αρωμα στο σπίτι

Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα φροντίστε μέσα στη σακούλα να βάλετε μια μπάλα από βαμβάκι που την έχετε ποτίσει με αιθέρια έλαια.Ετσι όταν την ξαναχρησιμοποιήσετε θα αναδυθούν τα αιθέρια έλαια και το σπίτι σας θα γεμίσει όμορφες μυρωδιές

Αχ κάηκα

Αν πεταχτεί λάδι από το τηγάνι και μας κάψει,βάζουμε πάνω  στο κάψιμο κομμένη πατάτα ή ντομάτα.Θα ανακουφιστούμε αμέσως.

Ιδέες λουλουδάτες

Αν το βάζο μας είναι διάφανο βάζουμε στον πυθμένα του ένα στρώμα από κοχύλια.Με αυτό τον τρόπο και τα λουλούδια μας στέκονται καλύτερα και δίνουμε μια νότα στο σπίτι μας.Αν αγοράσουμε ή μας προσφέρουν λουλούδια με κοντό μίσχο και το βάζο που έχουμε είναι βαθύ τότε για να δώσουμε ύψος στα λουλούδια μας δένουμε στο κοτσάνι κάθε λουλουδιού αό ένα καλαμάκι απ’αυτά που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου