***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Γεμιστα με σταφιδες+κουκουναρι (NTR)



<<Ξέρω τι θα μου πείτε, πως είναι φαγητό εκτός εποχής και θα έχετε απόλυτο δίκιο.Αν την πατήσετε όμως όπως εγώ και ψωνίσετε ντομάτες πλαστικές, άοσμες, άχρωμες άγευστες, τότε ο καλύτερος τρόπος να τις καταναλώσετε είναι να πάρετε μερικά ακόμα εκτός εποχής λαχανικά και να κάνετε γεμιστά καταμεσής του χειμώνα.Αμα ανάψετε φουλ το καλοριφέρ και ανοίξετε και καμμιά παγωμένη μπύρα θα είναι σαν Αύγουστος.Η συνταγή είναι της γιαγιάς και η διαφορά είναι πως έχει κουκουνάρι και σταφίδες.Ετσι την μάθαμε έτσι την κάνουμε.Η δοσολογία είναι για την λαμαρίνα του φούρνου περίπου 25 κομμάτια αλλά εσείς όπως και εγώ αλλωστε την προσαρμόζετε και σαν δοσολογία αλλα και αναλόγα με το γούστο σας στα λαχανικά που θα γεμίσετε.>>


Υλικά:
  • 7 πιπεριές
  • 7 ντοματες
  • 6 μελιτζάνες
  • 5 κολοκύθια
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ ρύζι φάνσυ
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι λάδι και λιγο επιπλεον
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα σταφίδες μαύρες
  • 1 κούπα κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
  • αλάτι και πιπερι κατά βούληση
  • πατάτες
  • λίγη ζάχαρη
Κατασκευη
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε τα καπάκια τους.Τις ντομάτες τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη.Σε ένα μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα απο όλες τις ντομάτες, την ψίχα απο 2 κολοκυθακια και απο 2 μελιτζάνες.Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, την πιπιεριά , το ρύζι, το λάδι, το κουκουνάρι , την σταφίδα και μπόλικο αλατοπίπερο.Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα λαχανικά μας χωρίς όμως να τα τιγκάρουμε και κλείνουμε με τα καπάκια τους.Το ζουμάκι που περισσεψε στο μπωλ το ρίχνουμε πάνω απο τα γεμιστά μας και λίγο εξτρά λαδάκι απο πάνω. Στα κενά που δημιουργήθηκαν στο ταψί μας, κόβουμε και βάζουμε πατατούλες.Εγώ τελευταία βάζω κομμάτια μελιτζάνας.Φουρνίζουμε στους 220 βαθμούς , πάνω -κάτω για περίπου μιαμίση με 2 ώρες ανάλογα το φούρνο.Αφηνουμε να χλιαρύνει , σερβίρουμε με λιγο λαδάκι ωμό απο πάνω για γεύση και για να γυαλίσουν και τα συνοδεύουμε ιδανικά με γιαουρτι με δυόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου