***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΙΚΟ 3***(NTR)

(Για κανονικο ταψι)


     ΥΛΙΚΑ

    1280 γραμμαρια Γαλα
    120 γραμ.σιμιγδαλι ψιλο (1 ποτηρι (νερου) και λιγο ακομα)
    330 γραμμ. Ζαχαρη (1 ποτηρι(νερου)
     200 γραμ. βουτυρο
     3       αυγα ολοκληρα
βανιλια
20 φυλλα για μπακλαβα η 1 ½ κιλο φυλλο

ΣΙΡΟΠΙ
   2 ποτηρια νερου Ζαχαρη
   2 ποτηρια νερο

ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΙ
     3200 γραμμαρια Γαλα
     2 κιλα φυλλο μπακλαβα
3κιλα ζαχαρι
585 γραμμαρια σιμιγδαλι
2 ποτηρια νερου αμυγδαλα
500 γραμμαρια βουτυρο
12 αυγα


ΣΙΡΟΠΙ
3ποτηρια νερο
3 ποτηρια ζαχαρη






ΓΙΑ ΤΑΨΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

3μπουκαλια γαλα
1 ποτηρι σιμιγδαλι
2ποτηρια ζαχαρη
8αυγα
     βουτυρο αρκετο


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ.
ΜΕΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ.
ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΛΕΙΨΗ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΣΕΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ – ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΟΥΤΥΡΩΣΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ.ΟΣΑ ΦΥΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΑΜΕ ΙΔΙΑ ΚΑΤΩ 
 ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΑΝΩ.ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ.ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΨΗΘΕΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ΚΡΥΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ  ΛΙΓΟ  ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ(ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΨΙ) ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.

Καλη Επιτυχια!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου