***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Σουσαμένια κριτσίνια (NTR)


Σουσαμένια κριτσίνια

Τα υλικά μας:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν
μισή κούπα ηλιέλαιο
μισή κούπα βούτυρο
μισή κούπα γραβιέρα τριμμένη(ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)
μισή κούπα φέτα τριμμένη(ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)
μισή κούπα νερό
πιπέρι ( αν θελουμε)
1 αυγό χτυπημένο και σουσάμι αρκετό(ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)
1 κουταλια σουπας αλατι
½ ποτηρι σουσαμι

Τα φτιάχνουμε:
Σε μπολ ανακατεύουμε το μισό αλεύρι με το μπέικιν.
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε βούτυρο και λάδι, και προσθέτουμε τα τυριά και λίγο πιπέρι.
Κατόπιν ενώνουμε υγρά και στερεά υλικά, προσθέτοντας και μισή κούπα κρύο νερό.
Στην συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τόσο ώστε να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά, που να μην κολλάει στα χέρια μας. Πιθανόν να μην χρειαστούμε όλο το αλεύρι
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε καμιά ωρίτσα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαστουνάκια, τα βουτάμε στο αυγό,η σε ένα ποτηρι με ΝΕΡΟ, μετά τα κυλάμε στο σουσάμι να κολλήσει παντού, τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ωρίτσα περίπου. Με 20 λεπτα στους 200 βαθμους αερα.
Ετοιμα και πεντανόστιμα!
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου