***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ(NTR)





ΥΛΙΚΑ

1 ½ kg Κιμά Μοσχαρίσιο
1/2 kg Μπαγιατικό Ψωμί
1kg Πατάτες
7 μεγάλα κρέμμυδια πρασινα
1 φλυτζ. Ντοματοπελτέ
3 Αυγά
½ ματσάκι Μαϊντανό, 

½ ματσάκι Δυόσμο
2 σκελίδες Σκόρδο
Αλάτι, Πιπέρι Κόκκινο + Μαύρο, Μπούκοβο
Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι Ξύδι

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεσαίου μεγέθους ροδέλες και τα βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα με μισό ποτήρι νερό σε σιγανή φωτιά ώστε να αχνιστούν, αλλά να μην καούν.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον κιμά ως εξής: Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο, τρία ολόκληρα αυγά, 1 κουταλιά γλυκού αλάτι, μισό κουταλάκι κόκκινο πιπέρι και μισό κουταλάκι μαύρο, μια πρέζα μπούκοβο, ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Χτυπάμε ένα μεγάλο κρεμμύδι και δυο σκελίδες σκόρδο στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μίγμα. Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι για να είναι ο κιμάς πιο εύπλαστος. Τον ζυμώνουμε, ώστε να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά.

Όταν τα κρεμμύδια αχνιστούν ρίχνουμε στην κατσαρόλα λάδι και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ αραιωμένο με λίγο νερό, μία κουταλιά του γλυκού αλάτι μία πρέζα μαύρο πιπέρι και τρεις πρέζες χορταστικές από το κόκκινο πιπέρι. Τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλες ροδέλες και χοντρές. Πλάθουμε τους κεφτέδες σχετικά μεγάλους και ετοιμάζουμε ένα πιάτο με αλεύρι. Αφού τα κρεμμύδια μαλακώσουν παίρνουμε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί και ρίχνουμε τα υλικά με την παρακάτω σειρά: Αλείφουμε με λάδι τον πάτο του ταψιού και στρώνουμε τις πατάτες. αλείφουμε και τις πατάτες με λάδι. Πάνω από τις πατάτες ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Αλευρώνουμε έναν έναν τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε πάνω από τα κρεμμύδια.

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου. Ψήνουμε το φαγητό για μισή ώρα.

Αν θέλετε οι φίλοι σας να σας θυμούνται για έναν ακόμα λόγο, καλέστε τους να δοκιμάσουν αυτό το φαγητό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου