***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ 1***(NTR)



ΥΛΙΚΑ

1 ½ kg κουνέλι
1 kg κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 δαφνόφυλλα
αλάτι – πιπέρι
λίγο μπαχάρι
ελαιόλαδο
λίγη σάλτσα ντομάτας



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ



Από βραδύς μαρινάρουμε το κουνέλι, δηλαδή το βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό, λίγο ξύδι και λίγες φέτες ξερό κρεμμύδι.

Την επόμενη μέρα καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε ολόκληρα. Κόβουμε με ένα μαχαίρι το μαριναρισμένο κουνέλι σε μέτρια κομμάτια, ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και το σοτάρουμε.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και μόλις κάψει καλά, τσιγαρίζουμε 2 από τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε 2 δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπαχάρι και λίγη σάλτσα ντομάτας και το σβήνουμε με 1 ποτήρι λευκό κρασί. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε.

Όταν μισοβράσει το κουνέλι ρίχνουμε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει. Προσέχουμε όμως να μη λιώσουν τα κρεμμυδάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου