***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

ΑΡΝΑΚΙ φρυκασε (NTR)




ΥΛΙΚΑ
1½ κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες
4 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα (300 γραμ περίπου το ένα)
2 ματσάκια άνηθο και 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα
Μισή κούπα λάδι
½ λίτρο ζεστό νερό
Λίγο αλεύρι
Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αβγολέμονο:
3 αυγά (δύο ολόκληρα και ένα μόνο τον κρόκο, που τα έχουμε βγάλει 2 ώρες πριν από το ψυγείο)
5 κουταλιές λεμόνι (ένα ζουμερό λεμόνι)
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λίγο αλάτι αν χρειάζεται
1. Πλένουμε το κρέας, στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα στεγνώνουμε καλά
2. Αλευρώνουμε τα κομμάτια τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο
3. Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τα κομμάτια, γυρίζοντάς τα, ώστε να τσιγαριστούν από όλες τις πλευρές με προσοχή χωρίς να τα τρυπήσουμε.
4. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
5. Όταν τελειώσουν τα βάζουμε όλα στη κατσαρόλα ρίχνουμε το ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει το κρέας σε χαμηλή φωτιά περίπου 45 λεπτά.
6. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια τον άνηθο και το μαϊντανό.

7. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε κομμάτια 10 εκατοστά. περίπου
8. Τα ρίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τα ζεματάμε για τρία τέσσερα λεπτά.
9. Παρακολουθούμε συγχρόνως το κρέας και αν χρειασθεί προσθέτουμε ακόμα λίγο ζεστό νερό.
10. Βγάζουμε τα κρεμμυδάκια σε τρυπητό  και στη συνέχεια τα βάζουμε στη κατσαρόλα πάνω από το κρέας μαζί με τον άνηθο και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν ακόμη 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
11. Ανάλογα με την κατσαρόλα που χρησιμοποιούμε και το πόσο τρυφερό και σιτεμένο είναι το κρέας εξαρτάται και ο χρόνος που απαιτείται να ψηθεί.
12. Παρακολουθούμε και ανακατεύουμε το φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά μέχρι να δέσει η σάλτσα του και φύγουν τα πολλά υγρά του
13. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε με ανοικτό καπάκι να κρυώσει  λίγο
14. Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ, που χωράει τουλάχιστον το μισό ζωμό, με ένα πιρούνι, προσθέτοντας σιγά-σιγά το λεμόνι και ανακατεύοντας το μείγμα.
15. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζωμό στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας το διαρκώς
16. Αφού ρίξουμε τη μισή ποσότητα του ζωμού στο μπολ, ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα με γρήγορες κινήσεις και με την ίδια φορά
17. Σερβίρουμε το φαγητό σε ζεστά πιάτα, πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου