ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ
- 1 1/2 κιλό ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- 40 ml ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
- ΜΑΪΝΤΑΝΟ
- 400 γρ. ΜΠΑΜΙΕΣ
- 200 γρ. ώριμες ΤΟΜΑΤΕΣ
- ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ
- 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ
- 80 γρ. ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
- ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΟ
- 2 ΓΑΡΥΦΑΛΑ
- 3-4 κόκκοι ΜΠΑΧΑΡΙ
- 10 γρ. PUMMARO
- 1 μπουκέ γκαρνί από ΘΥΜΑΡΙ, ΔΑΦΝΗ, ΜΑΪΝΤΑΝΟ & ΠΡΑΣΟ
Καψαλίζουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε 4 ή 8 κομμάτια. Το πλένουμε και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το μισό κρεμμύδι και το σκόρδο. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Καρφώνουμε στο μισό κρεμμύδι τα γαρύφαλλα και κάνουμε ένα μπουκέ γκαρνί.
Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και το γυρνάμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για να τσιγαριστούν και σβήνουμε με λευκό κρασί που αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τις τομάτες, την πάστα τομάτας αραιωμένη με λίγο νερό, το μπουκέ γκαρνί, τους κόκκους μπαχαριού και το κρεμμύδι καρφωμένο με τα γαρύφαλλα. Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ή στον φούρνο με καπάκι για περίπου 1 ώρα, ελέγχοντας τα καρυκεύματα.
Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις βάζουμε σε ξίδι να μουλιάσουν. Τις
τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο με προσοχή να μην σπάσουν. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή σπάτουλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος βάζουμε τις μπάμιες στη σάλτσα. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου