***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ(NTR)

ΥΛΙΚΑ

  • 350γρ. αμύγδαλα τριμμένα σκόνη
  • 300γρ. ζάχαρη κρυσταλική
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γ μπ.πάουντερ
  • 3 μεγάλα λεμόνια
Σιρόπι
  • χυμό απο δύο λεμόνια
  • ξύσμα απο ένα λεμόνι
  • 50γρ. ζάχαρη
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

  1. Βράζουμε τα λεμόνια για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στο μπόλ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  3. Παίρνουμε το λεμόνια τα κόβουμε στη μέση βγάζουμε τα κουκούτσια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  4. Στο μίγμα των αυγών προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τα λιωμένα λεμόνια και το μπ. πάουντερ.
  5. Ψήνουμε στούς 160-170C για μία περίπου ώρα.
  6. Εάν θέλουμε σιροπιάζουμε ή κόβοντας κάθε κομμάτι ρίχνουμε απο μία κουταλιά σιρόπι.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου