***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

TIPS (NTR)

Για αστραφτερή καθαριότητα!

Θέλετε να λάμψουν τα πλακάκια του μπάνιου σας; Μπορείτε να τα πλύνετε με μείγμα νερού και σαμπουάν χωρίς τρίψιμο και χωρίς να χρειαστεί να τα ξεβγάλετε! Το αποτέλεσμα θα είναι... αστραφτερό!

Εάν έχουν μαζευτεί λίπη στο νεροχύτη με αποτέλεσμα να έχει βουλώσει δεν είναι ανάγκη να φωνάξετε υδραυλικό ή να αγοράσετε προϊόντα από το σούπερ μάρκετ. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ρίξετε στο σωλήνα μια κούπα αλάτι και άλλη μια με μαγειρική σόδα.

Αφήστε, το αλάτι και τη σόδα να δράσουν και στη συνέχεια ρίξτε βραστό νερό.


Εάν αντιμετωπίζεται πρόβλημα με τη μυρωδιά που αναδύουν τα πόδια σας, τότε μπορείτε να δώσετε λύση στο πρόβλημά σας με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σας. Ο τρόπος είναι να τρίψετε φρέσκο βασιλικό με πούδρα και να πουδράρετε με το μείγμα το εσωτερικό των παπουτσιών πριν τα βάλετε.

Εναλλακτικά στη θέση του βασιλικού μπορείτε να βάλετε δυόσμο ή μέντα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.


Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Τα ψάρια είναι το αγαπημένο σας φαγητό, αλλά το καθάρισμα από τα λέπια είναι σκέτο μαρτύριο και μόνο που το σκέφτεστε; Τότε δεν έχετε παρά να βυθίσετε τα ψάρια σε μια λεκάνη με νερό και να τα τρίψετε, ενώ είναι μέσα.

Με το μικρό αυτό κολπάκι καθαρίζονται πιο εύκολα, ενώ δεν γεμίζει όλος ο πάγκος με λέπια που πετάγονται!


Η μαγειρική σόδα είναι υλικό που χρησιμοποιείται ως υλικό στα φαγητά και τα γλυκά, όμως η χρήση της δεν σταματά εκεί! Λίγες κουταλιές μαγειρικής σόδας μπορούν να διώξουν μακριά τις δυσοσμίες στο χώρο.

Αν έχετε γάτα, τότε αντί να καθαρίζετε καθημερινά το χώρο της για να μην μυρίζει άσχημα, μπορείτε να ρίξετε στην άμμο 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Η άσχημη μυρωδιά θα μειωθεί αισθητά.

Εάν τα παπούτσια σας μυρίζουν, τότε η λύση βρίσκεται στη μαγειρική σόδα. Βάλτε μια κουταλιά στο εσωτερικό του παπουτσιού και αφήστε το για λίγες ώρες. Τινάξτε τα υπολείμματα και είστε έτοιμη για να βγείτε!

Κάνατε απόψυξη στο ψυγείο; Τότε διαλύστε μια κουταλιά σόδα σε ένα ποτήρι νερό και περάστε το εσωτερικό του. Ό,τι μυρωδιά από τρόφιμα είχε μείνει, θα εξαφανιστεί μονομιάς!


Αν το γυάλινο δοχείο της καφετιέρας έχει λεκέδες:
- Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση, ρίξτε του αλάτι από πάνω και μ᾽αυτό καθαρίστε το δοχείο που θα λάμψει.
Αν δεν θέλετε να κολλάει το ψάρι στο τηγάνι ρίξτε αλάτι στο λάδι που χρησιμοποιείτε για το τηγάνισμα.

Για να μην σκουριάσουν τα μεταλλικά εργαλεία του κήπου πριν τα αποθηκεύσετε για το χειμώνα αλείψτε τα με λίγο λάδι.


Αν πρόκειται να ξεβιδώσετε μία βρύση με το ειδικό κλειδί, για να μην αφήσετε γρατζουνιές, βάλτε ανάμεσα στο κλειδί και την βρύση ένα κομμάτι ύφασμα.


Για να καθαρίσετε ένα αντικείμενο από πλέξιγκλας, ψεκάστε γυαλιστικό για το εσωτερικό των αυτοκινήτων και τρίψτε με μαλακή φανέλα. Μαυτό τον τρόπο φεύγουν και οι γρατζουνιές
Ποτέ μη δοκιμάστε να το καθαρίσετε με προϊόν που καθαρίζετε τα τζάμια, γιατί θα θολώσει. Αν πάλι απλά το περνάτε με στεγνό πανί για να βγάλετε τη σκόνη, πάλι κακό κάνετε, γιατί χωρίς να το θέλετε προξενείτε γρατζουνιές

Για να γυαλίσετε τα έπιπλά σας, φτιάξτε μόνοι σας πανεύκολα κι ανέξοδα το γυαλιστικό σας ανακατεύοντας λάδι με ξύδι σε αναλογία 2 προς 1. Το μείγμα να το έχετε κάπως ζεστάνει.


Αν σας τσιμπήσει κουνούπι κι έχετε και πράσο στο σπίτι, βάλτε λίγο πράσο ( το άσπρο μέρος ) πάνω στο τσίμπημα και θα σας ανακουφίσει
Θέλετε να καθαρίσετε τις κεραμικές εστίες σας, όσο πιο καλά γίνεται; Τότε ψάξτε τα ντουλάπια της κουζίνας σας για τα κατάλληλα υλικά! Αρχικά, αφήστε την κεραμική εστία να κρυώσει,. Έπειτα ρίξτε σε ζεστό νερό χυμό από λεμόνι και καθαρίστε.

Στη συνέχεια ξεπλύνετε τις εστίες, στεγνώστε τες και είναι έτοιμες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου