***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΑΡΝΙ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΕ ΚΛΗΜΑΤΟΦΥΛΛΑ*NTR*

ΑΡΝΙ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΕ ΚΛΗΜΑΤΟΦΥΛΛΑ
Υλικά
·  1 μπούτι από μεγάλο αρνάκι (2 κιλά περίπου)
·  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
·  1/2 κιλού σπανάκι
·  1/4 κούπας λάδι
·  250γρ χαλούμι χοντροτριμμένο
·  2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
·  150γρ. κληματόφυλλα, ζεματισμένα
·  1/4 κούπας λάδι
·  1/3 κούπας λευκό ξηρό κρασί
·  1 κουταλιά κόρν φλάουρ

Για τη γαρνιτούρα
·  διάφορα λαχανικά σωταρισμένα, όπως (μανιτάρια, κρεμμυδάκια, καρότα, λαχανάκια Βρυξελλών)
Εκτέλεση
Ζητήστε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει τα κόκαλα από το κρέας και να το χτυπήσει, έτσι ώστε να μπορέσει να τυλιχτεί σε ρολό. Αλατοπιπερώστε το κρέας.
Πλύντε και καθαρίστε το σπανάκι πετώντας τα κοτσάνια και τα κιτρινισμένα φύλλα. Κόψτε τα καλά φύλλα και ζεματίστε τα ελαφρά.
Στραγγίστε τα ελαφρά πατώντας τα λίγα-λίγα μέσα στις παλάμες σας και σωτάρετέ τα να μαραθούν μέσα σε 1/4 κούπας λάδι.
Απλώστε τα επάνω στο κρέας και βάλτε στο κέντρο κατά μήκος του κρέατος το χαλούμι μέσα στο οποίο έχετε ανακατέψει το δυόσμο.
Τυλίξτε το κρέας σφιχτά σε ρολό. Επάνω σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου που θα λαδώσετε καλά, αραδιάστε τα κληματόφυλλα σε δύο ή τρείς στρώσεις κι ακουμπήστε επάνω το ρολό του κρέατος.
Τυλίξτε το μέσα σε αυτά μαζί με το χαρτί, για να στερεωθεί το ρολό και δέστε το με βαμβακερή κλωστή. Βάλτε το μέσα σε ένα μικρό βαθουλό πυρέξ σκεύος που να το χωράει βάζοντας και 1/2 κούπας νερό.
Ψήστε το στους 175 βαθμούς, 3 ώρες περίπου. Ανοίξτε το χαρτί αφήνοντας να τρέξει το ζουμί του ψητού μέσα στο πυρέξ. Βγάλτε το ρολό και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά πριν το κόψετε σε φέτες. Μέσα στο ζουμί ρίξτε το κρασί.
Μεταφέρετέ το σε μικρή κατσαρόλα και βράστε το για 5'. Δέστε το με λίγο κόρν φλάουρ, ώστε να σχηματιστεί μιά πηχτή σάλτσα. Δοκιμάστε και βάλτε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Ετοιμάστε τη γαρνιτούρα. Βράστε τα διάφορα λαχανικά σε νερό να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν και στραγγίστε τα καλά. Σωτάρετέ τα σε καθαρό βούτυρο, να γυαλίσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Αν θέλετε προς το τέλος του σωταρίσματος, πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη κι ανακατέψτε επάνω στη φωτιά, να καραμελωθούν. Σερβίρετε το ρολό του αρνιού σε φέτες, συνοδεύοντάς το με τα λαχανικά και περιχύνωντάς το με τη σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου