***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Μαρινάδες με μπίρα (NTR)



Για κρέας κατσαρόλας ή φούρνου:
  • 3 φλιτζάνια μπίρα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. της σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα ή μπούκοβο
  • 1 κουτ. της σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Για κρέας στη σχάρα:
  • 3 φλιτζάνια μπίρα
  • ¼ του φλιτζανιού σόγια σος
  • 2 κουτ. της σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 4 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ¼ του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
    1 κουτ. του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
Για θαλασσινά:
  • 2 φλιτζάνια μπίρα
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. του γλυκού σόγια σος
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • ¼ κουτ. του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μία χούφτα φρέσκο θυμάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου