***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Tips (NTR)

  • Ρίξτε στη φόρμα του κέικ κρυσταλλική ζάχαρη και όχι αλεύρι. Τα γλυκά σας δεν θα έχουν ασπρίλες...
ΜΠΙΡΑ...στη Μαγειρικη
  1. Πρώτα απ’ όλα χρησιμοποιήστε μία μπίρα που σας αρέσει να πίνετε. Η γεύση της250pxbeer_wuerzburger_hofbraue_v_120 μπίρας, μένει και μετά το μαγείρεμα οπότε διαλέξτε ανάλογα αν θέλετε το φαγητό σας να έχει ελαφριά, φρουτώδη, δυνατή ή πικρή γεύση.
  2. Αν μαγειρεύετε με μία ελαφριά μπίρα, χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε την για λίγη ώρα έτσι ώστε να μη χάσει τα αρώματά της. Αν θέλετε όμως μία δυνατή, έντονη γεύση μπίρας, ξεκινήστε το μαγείρεμα με μία σκούρα ή μαύρη μπίρα.
  3. Η μπίρα είναι από την φύση της πικρή. Γι’ αυτό προτιμήστε γλυκά λαχανικά όπως καρότα, κρεμμύδια, καλαμπόκι για να ισορροπήσουν την γεύση.
  4. Το φαγητό πρέπει να σιγοβράζει χωρίς να κοχλάζει για να μη πικρίσει από την μπίρα.
  5. Αν θέλετε να απαλύνετε την γεύση της πριν την μαγειρέψετε, βάλτε την σε σιγανή φωτιά και αφήστε την μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Κατεβάζετε από την φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει και είναι πλέον έτοιμη για να την χρησιμοποιήσετε για να κάνετε μαρινάδες ή να μαγειρέψετε με αυτήν. (Όχι όμως και να κάνετε χυλό για τηγάνισμα ή να την προσθέσετε σε κέικ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου