***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Λουκουμάδες με μίγμα γιαουρτιού (NTR)



Λουκουμάδες με μίγμα γιαουρτιού


Υλικά

  • 2 κούπες γιαούρτι
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
  • μόνο του.
  • 4 κοφτές κουταλιές ζάχαρη
  • 1/4 κούπας  Κονιακ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Σιρόπι:
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 1 κούπα μέλι
    • 1 κούπα νερό
    • 2-3 σταγόνες λεμόνι
    • κανελλα
    • Γαρυφαλο
    • Μοσχοκαρυδο

Ετοιμασία

1.    Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτουμε λίγο-λίγο στο γιαούρτι, χτυπώντας το μείγμα με ένα σύρμα  2.    Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και την προσθέτουμε στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
3.    Σκεπάζουμε το μείγμα με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για δύο ώρες περίπου, ώστε να φουσκώσει.
4.    Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά(με ένα κουταλάκι του γλυκού), και τοποθετούμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
5.    Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και την κανέλα, μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί.
6.    Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει(ώστε να είναι χλιαρό), βουτάμε λίγους-λίγους τους λουκουμάδες για ένα λεπτό και τους πασπαλίζουμε με κανέλα-γαρίφαλο-μοσχοκάρυδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου