***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Λαγός με κόκκινη σάλτσα (NTR)



ΥΛΙΚΑ

1 λαγό 11/2 -2 kg
50γρ βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
50γρ αλεύρι
1 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
λίγο μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
1 ποτήρι κρασί άσπρο
1 ποτήρι νερό
2 κουταλιές αλάτι
λίγο πιπέρι
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
200γρ μανιτάρια

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λωρίδες το λαγό. Σε κατσαρόλα καίμε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρουμε το κρέας απ` όλες τις πλευρές να ροδίσει. Κατόπιν το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ρίχνουμε το σκόρδο, το κρασί, το νερό, το μαϊντανό, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τον πελτέ και τις πολτοποιημένες ντομάτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβάσει μέχρι να μαλακώσει ο λαγός.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε καλά λίγο λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα 30 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο του κρέατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου